Pražský med

O medu:

Med je potravina tkz. širokospektrální. Velmi podporuje zdraví, zdravý vzhled a vitalitu. Ihned po konzumaci přechází do krve člověka. Do naší stravy bychom měli denně zařadit nejméně jednu lžičku medu. Jedno přísloví říká, že: „Med sto nemocí léčí a tisícům předchází.“ Více se dozvíte v sekci druhy medu.

Krystalizace medu:

Krystalizace medu a jeho rozehřátí – často se vyskytují otázky na pravost medu, obvykle v souvislosti s krystalizací. Proces krystalizace medu je běžný u všech medů s vyšším obsahem hroznového cukru – glukózy a je známkou kvality medu. Proto medy lipové, řepkové, z jeteliny, medovicové a smíšené po určitě době krystalizují, zatímco jednodruhový med akátový s vyšším obsahem fruktózy – cukru ovocného – nekrystalizuje. Med, který nám již zkrystalizoval, ponoříme ve sklenici do teplé vodní lázně, jejíž teplota nesmí přesáhnout 45 stupňů Celsia.